Méretek, méretezés

Méretek

A BAMTEC® tekercsek maximális hossza gyártástechnológiai és szállítási okokból 15 m. Ahhoz, hogy egy BAMTEC® tekercset két dolgozó is ki tudjon gördíteni, célszerű a tekercs súlyát 1,2-1,4 tonna alatt tartani.

A BAMTEC® tekercsek hossza az alaprajzból és a megadott tömeghatárból adódik. Elvileg akár 25 m vagy ennél hosszabb tekercs is gyártható.

Méretezés

A méretezés kiindulási alapja a véges elem módszer. Az alaprajz alapján a tervező meghatározza a BAMTEC® tekercsek geometriáját.

A vasalási tekercsek nem egyforma szálakból állnak, az átmérők és szálközök teljes mértékben a statikai igénybevételhez és az alaprajzhoz igazodnak. Az egyes szálakat a véges elem módszer adta As - szintvonal térképnek megfelelően lehet fokozatosan csökkenteni. Ezáltal jelentős acél megtakarítás érhető el, hiszen néhány nagyobb igénybevételnek kitett terület miatt nem szükséges a teljes födémet sűrűbb és vastagabb vasalással ellátni. A nagyméretű vasalási egységeknek köszönhetően az átfedési hosszak is csökkennek.

A speciálisan erre célra fejlesztett softwer segítségével minden BAMTEC® tekercs teljesen automatikusan készül a vasalási tervnek megfelelően.

BAMTEC®Technológiával a hagyományos vasaláshoz képest 20-50% acél megtakarítás elérhető el.