Bamtec Magyarország Gyártó Kft.

Költség-hatékony vasalási rendszer vasbeton födémekhez, padlóhoz és falakhoz

Az ötlet

1994 óta Häussler mérnöki vállalata kifejlesztette a vasbeton síkfödémeken alapuló, nagy áttörést jelentő találmányát, mely világszerte egyre szélesebb körben terjedt el. A szabadalmaztatott BAMTEC (Bewehrungs=vasalás Abbund=kötés Maschinen=gépi TEChnologie=technológia) vasalástechnológiát jelenleg számtalan felhasználó használja.

A vasbeton szerkezetek hagyományos vasalásakor a szálvasakat vagy hegesztett hálókat a tervben előírt módon a hajlító üzemben előkészítik, majd osztályozva az építéshelyre szállítják, ahol a vasszerelő brigád egyesével elhelyezi azokat.

A BAMTEC® technológia ezt a módszert teljesen megváltoztatja. Az építéshelyre ezek után már nem egyesével pozícionált szálvasakat vagy hálókat szállítanak, hanem komplett „méretre szabott” vasalási rétegeket, feltekercselt formában.

Mindkét vasalási irányra egy külön BAMTEC® tekercs kerül legyártásra, kiszállításra és beépítésre, így az alsó és felső vasaláshoz összesen négy tekercs szükséges.

A tekercsek párhuzamos köracélokból állnak, melyeket rájuk merőlegesen futó fém pántok kötnek össze egy egységgé.

A gerendák felső vasalása is a lemez vasalásba integrálható, a födémbe rejtett gerendák vasalásához hasonlóan, valamint a faltárcsák alsó vasalása és a lyukkihagyások kiváltó vasalása is.

Az épületgépészet vezetékeinek a megvédése fontos szempont. A BAMTEC® szőnyegek alkalmazásakor a szőnyeg kiterítése során már a vasaláson járnak, így nem sérül a vezeték.

A technológia megfelel minden vonatkozó szabványnak, így a DIN-nek és az Eurocode-nak is. 

A szokásos hegesztett hálós vasaláshoz képest 20-50% megtakarítás is elérhető!

BAMTEC vasalási rendszer